ВОВК ІІІ ніж ручної роботи майстра Павла Гончаренка, сталь - к110 в ламінаті, 61 HRC
- Виробник: Студія ножів ручної роботи Павла Гончаренка
- Модель: ВОВК ІІІ - ножі ручної роботи Павла Гончаренка
Загальна довжина клинка mm: | 270±05 мм |
Матеріал леза | Клинок сталь - К110 у багатошаровому ламінаті з нержавіючої сталі 95х18 через нікель, австрійська високовуглецева к110 Bohler-Uddeholm AG в ламінаті з нержавіючого дамаска - високовуглецевий склад з високим вмістом хрому від австрійської компанії Böhler |
Твердість клинка (метал): | Загартованість - 61 HRC |
Матеріал руків'я: | Стабілізований ріг водяного буйвола, мельхеор, стабілізовані сувіль дуба і ріг лося, мозаїчна темлячна трубка і пін. Темляк зі шкіряного шнура 3 мм, бусина - клик вовка |
Довжина леза | 135±05 мм |
- Наявність: Під замовлення
Доступні варіанти
Опис
ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Назва ножа - ВОВК ІІІ ексклюзивний ніж ручної роботи майстра студії Павла Гончаренка, замовити купити в Україні (Сталь - к110 в ламінаті з нержавіючої сталі 95х18 через нікель)
Тип ножа: Фіксований клинок
Бренд: Студія "Ножі ручної роботи Павла Гончаренка"
Сталевий лист: Ціліснолитий, на всю довжину ножа
Матеріал больстера (гарда) та тильника: Бронза
Матеріал руків'я: Стабілізований ріг водяного буйвола, мельхеор, стабілізовані сувіль дуба і ріг лося, мозаїчна темлячна трубка і пін. Темляк зі шкіряного шнура 3 мм, бусина - клик вовка
Колір руків'я: Чорно-синій
Просочення руків'я: Є
Покриття руків'я: Є
Отвір для шнурка (під темляк): Є
Темляк: Шкіряний шнур 3 мм, бусина - клик вовка
Піхви: Морений дуб. Різання на дереві. Натуральна теляча шкіра (Італія) чепрак рослинного дублення, оброблена апретурою для захисту від води та просякнута захисними розчинами, прошита вощеною ниткою. На лицевій стороні - логотип майстра. Підвіс з'ємний, бусини на піхвах - кігті вовка.
Модель: ВОВК ІІІ ексклюзивний ніж ручної роботи майстра студії Павла Гончаренка, замовити купити в Україні (Сталь - к110 в ламінаті з нержавіючої сталі 95х18 через нікель)
Номер моделі: 095
Країна народження: Україна
Ремісник: Майстер Павло Гончаренко, м. Іванків, Україна Студія ножів ручної роботи Павла Гончаренка
Найкраще використання: Полювання, туризм, рибальство, домашнє господарство, поділ тушки, нарізка
Стан ножа: Новий
Ціна вказана разом з піхвами.
Ніж заточений, не є холодною зброєю.
Наші ножі дуже гострі, тому відкривайте та використовуйте їх дуже обережно. Ми не несемо відповідальності за будь-які травми, пов’язані з використанням наших ножів.
Наша продукція призначена для легального використання лише відповідальними покупцями. Ми не будемо продавати наші продукти особам молодше 18 років.
Наявність регулярно змінюється, після підтвердження вашого замовлення ми повідомимо вас про наявність або коли товар буде готовий. Товар може дещо відрізнятися від зображеного на фото.
Сталь к110 для ножів - особливості, плюси та мінуси
На даний момент існує безліч можливих матеріалів для виробництва ножів. Залежно від мети виготовлення, береться різний матеріал. Причому вміст основних речовин різних марках сталі може дуже істотно відрізнятися. Найбільш типовими марками сталі є високовуглецеві види сталі. Серед них можна знайти безліч видів матеріалів, що відрізняються між собою за кількістю додаткових елементів. Однією з найкращих марок сталі для мисливських ножів є К1100 від австрійської компанії Böhler.
Склад та особливості
Сталь Böhler К110 є високовуглецевим складом з високим вмістом хрому. Метал штампується методом холодного штампування. Виробляє метал один із найбільших металургійних концернів у світі. Заводи розташовані в Європі, Північній та Південній Америці.
При виробництві К110 використовується технологія електрошлакового переплавлення. За рахунок цього значно підвищується якість матеріалу. Через наявність різних небажаних домішок можуть з'явитися серйозні дефекти під час механічного кування. Щоб цього уникнути, використовується метод електрошлакової переплавки. При проходженні електрошлакової переплавки розплав до початку твердіння пропускаю через шар спеціального шлаку, за допомогою якого з розплавленого металу усуваються сторонні елементи, наприклад, фосфор, сірка і багато іншого.
Методика електрошлакової переплавки забезпечує підсумковий результат низькими рівнями сегрегації, чистотою та однорідністю структури. У Böhler К110 істотно знижений відсоток шкідливих домішок та з'єднання металів та неметалів з вуглецем поширені рівномірно.
Тому такий метал відрізняється складним складом і здатна витримувати навіть дуже тонкі кути при куванні. Однією з основних переваг є вкрай висока міцність та в'язкість. Гартувати такий матеріал бажано на повітрі. За потреби застосовується методика азотування. Böhler К100 використовується для кування ножової продукції середнього та високого цінового сегмента.
Склад металу:
У ньому міститься 1,5% вуглецю, який забезпечує більш високу міцність та твердість.
Вміст хрому – 12%. Цей метал забезпечує підвищену здатність сталі гартуватися, стійкість до іржавіння та зношування.
Молібден 0,8% застосовується для виготовлення швидкорізальної сталі. Він значно підвищує жорсткість клинка, робить його стійким до високих температур.
Відсоткова частка ванадію – 1%. Цей хімічний елемент має високу міцність. Підсилює характеристики пружності матеріалу та робить його несприйнятливим до різних агресивних середовищ.
Марганець – 0,35%. Марганець використовується під час виплавки. Він значно підвищує твердість матеріалу. Характерною особливістю марганцю є те, що із сталі з високим вмістом хімічного елемента виготовляють різні предмети, що вимагають високої міцності. Наприклад, сейфи, рейки та багато іншого.
Böhler К110
Основні переваги
Будь-яка сталь є сплавом заліза і вуглецю, проте їх співвідношення в речовині буде безпосередньо впливати на характеристики готового виробу. Цей вид матеріалу виготовляють шляхом електрошлакового переплавлення. А за рахунок великого вмісту домішок утворюється підвищена міцність матеріалу.
До основних переваг стали К110 від Böhler можна віднести:
- Головною вимогою, яка стосується всіх ножів це гострота заточування. Однак, чим гостріше заточити ніж, тим швидше він тупитиметься. Однак до ножів з К110 це правило не застосовується. Через високу концентрацію хрому в цій сталі істотно підвищується стійкість до зносу. Тому ріжуча кромка завжди буде гострою. Однак використання таких домішок знижує стійкість до корозії. Хоча ніж і не буде дуже швидко іржавіти.
- Наявність високого відсотка молібдену у складі забезпечує матеріал рівномірністю та гомогенністю сталі. Це дуже важливо для ножа. Невелика частка ванадію підвищує міцність та довговічність матеріалу, а марганець у контакті з хромом суттєво підвищують міцність.
- Після безлічі випробувань було встановлено, що навіть після безлічі обробок кісток та розтину консервних банок на лезі практично не з'являється засічок. Лезо продовжує бути здатним нарізати газету під власною вагою.
- За рахунок поєднання різних домішок у складі речовини та методу виготовлення сталі ножі з цього матеріалу відрізняються вкрай тривалим терміном експлуатації.
- Підвищена стійкість леза до різних агресивних середовищ, до яких належать деякі внутрішні органи тварин. Тому ніж не буде тривалий час темніти і іржавіти.
Основні недоліки
До мінусів можна віднести:
- Така не відрізняється високою міцністю на злам. Тому, небажано метати вироби, перевіряти на здатність згинатися.
- Клинки з подібного матеріалу зазвичай виготовляються з невеликим розміром та вузькою спрямованістю. Це мисливські ножі, спеціально підготовлені для обробки туш. Зазвичай вони використовуються жителями Сибіру та Півночі. Однак, свої відмінні властивості меч буде здатний показати виключно при грамотній підготовці та заточуванні. В іншому випадку дуже легко зіпсувати ріжучу кромку. Однак, якщо такий догляд буде забезпечений, ножі з К110 дорівнюватимуть за характеристиками лезам з якіснішої сталі.
Висновок
К110 від Böhler від австрійського виробника – один із найякісніших видів продукції для кування ножів. Незважаючи на вимогливість до догляду за клинком та обов'язкову умову ретельно висушити після контакту з водою, ніж із такого металу слугуватиме у правильних руках дуже довго. Тому купувати ножі та інструменти з К110 від австрійського виробника однозначно варто. Вони здатні прослужити тривалий термін.
Дуб англійський
Багато рослин, які зазвичай називають «дубами», не належать до видів Quercus , наприклад, африканський дуб, австралійський дуб, дуб бичачий, єрусалимський дуб , отруйний дуб, річковий дуб, дуб шовковистий , дуб коричневий , тасманійський дуб і тюльпановий дуб.
дуб , (рід Quercus ), рід близько 450 видів декоративних і деревних дерев і кущів родини букових (Fagaceae), поширених у північній помірній зоні та на великих висотах у тропіках.Жолуді служать кормом для дрібної дичини, використовуються для відгодівлі свиней і птиці; з жолудів деяких видів можна зробити борошно для споживання людиною . Пиломатеріали з червоного та білого дуба використовуються в будівництві, настилках підлоги, меблях , столярній справі, бондарстві, виготовленні шпал, конструкційних брусів, шахтних кріплень.
чорний дуб
Види Quercus характеризуються черговими, простими, листопадними або вічнозеленими листками з лопатевими, зубчастими або цілісними краями. Чоловічі квіти містяться в жовтих кетягах, які з’являються разом із листям або після них. Жіночі квітки зустрічаються на одному дереві , поодиноко або в дво- або багатоквіткових колосках; кожна квітка має лушпиння з лусочок, що перекриваються, що збільшується, щоб утримувати плід або жолудь, який дозріває за один-два сезони. Білі дуби мають гладке листя без щетини на кінчиках, іноді із залозистими краями. Їхні жолуді дозрівають за один сезон, мають солодке на смак насіння та проростають протягом кількох днів після опадання. Червоні та чорні дуби мають щетинисте листя, волохату оболонку жолудів і гіркі плоди, які дозрівають наприкінці другого вегетаційного періоду .
Дуби можна легко розмножити з жолудів і добре рости в помірно вологому багатому ґрунті або сухому піщаному ґрунті. Багато виростають знову з паростків пнів. Вони витривалі та довго живуть, але не тіньовитривалі і можуть бути пошкоджені листогризучими організмами або грибком в’янення дуба.
Основні види та використання
Таксономія роду Quercus заплутана через велику кількість природних гібридів . Дуби можна розділити на три групи, які іноді вважають підродами:білі дуби ( Leucobalanus ),червоний і чорні дуби ( Erythrobalanus ), і (Cyclobalanus ).
пробка
У Північній Америці кілька дубів мають декоративне ландшафтне значення, в т.чдуб звичайний ( Q. palustris ) і північний червоний дуб ( Q. rubra ).Дуб білий ( Q. alba ) і дуб звичайний ( Q. macrocarpa ) утворює мальовничі дубові гаї на середньому заході США . Багато дубів, що походять із Середземномор’я, мають економічну цінність: галли, що утворюються на гілкахАлепський дуб ( Q. infectoria ) є джерелом алепського таніну , який використовується у виробництві чорнила ; товарну пробку отримують з кори сткорковий дуб ( Q. suber ), і багатий таніномдуб кермесовий ( Q . coccifera ) є господарем комаха kermes , яку колись збирали заради барвника, що міститься в її тілесних рідинах.
Господарське значення мають також два східноазійських дуба:Монгольський дуб ( Q . mongolica ) дає корисну деревину, іКитайський корковий дуб ( Q. variabilis ) є джерелом чорного барвника, а також популярною декоративною рослиною . Іншими культивованими декоративними рослинами єдуб вірменський, або понтичний ( Q. pontica ),дуб каштановий ( Q. castaneaefolia ) ,дуб золотистий ( Q . alnifolia ), холмський, орпадуб, дуб ( Q. ilex ) ,італійський дуб ( Q. frainetto ) ,дуб ліванський ( Q. libani ) ,Дуб македонський ( Q . trojana ), іДуб португальський ( Q . lusitanica ). До популярних азіатських декоративних рослин відноситьсясиній японський дуб ( Q. glauca ) ,дуб дайме ( Q. dentata ) ,дуб японський вічнозелений ( Q . acuta ), ідуб пилкоподібний ( Q . acutissima ). The Дуб англійський ( Q. robur ), деревне дерево, яке походить з Євразії та Північної Африки, культивується в інших регіонах світу як декоративне.
Рекомендовані товари
Доставка і оплата
Доставка і оплата
Доставка Новою Поштою
Швидкість доставки в будь-яке відділення Нової пошти в Україні фіксується оператором, але зазвичай не перевищує 1-3 календарних днів.
Готівкою
Оплата готівкою при отриманні товару.
Післяплатою на Новій Пошті (при собі необхідно мати паспорт або водійське посвідчення).
Visa и MasterCard
Оплата замовлення на карту Приват Банку.
Доставка товару можлива тільки після підтвердження платежу.