Склад стали ДІ103-МП (Р12М3К5Ф2-МП), % | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
C | Cr | Mn | Mo | Ni | P | Si | S | V | інше |
1-1.15 | 3.8-4.3 | 0.5 | 2.5-3 | 0.4 | 0.03 | 0.6 | 0.03 | 1.8-2.3 | 12(W) 5.5(Co) |
ВЛАСТИВОСТІ ЕЛЕМЕНТІВ СТАЛИ:
ZAT (Дніпро, Україна)
http://www.zat24.com/
Загальна довжина клинка mm: | 275±05 мм |
Матеріал леза | Клинок - Сталь марки ДІ103-МП (Р12М3К5Ф2-МП) - швидкорізальна порошкова сталь від українського підприємства Дніпроспецсталь (м. Запоріжжя) в ламінаті з нержавіючого дамаску |
Твердість клинка (метал): | Загартованість - 64 HRC |
Матеріал руків'я: | Карбон, нейзельбер, стабілізовані зуб мамонта і сувіль ясеня, карбонова темлячна трубка. Темляк зі шкіряного шнура 3мм, бусини: стабілізований ясень з різьбою по дереву, ікло вовка. |
Довжина леза | 140±05 мм |
ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Назва ножа: ВОВЧЕ ІКЛО ексклюзивний ніж ручної роботи ПАВЛА ГОНЧАРЕНКА, замовити купити в Україні (Сталь - центр CPM® ДІ103МП™ в ламінаті з нержавіючого дамаску 64 HRC)
Тип ножа: Фіксований клинок
Бренд: Студія "Ножі ручної роботи Павла Гончаренка"
Модель: ВОВЧЕ ІКЛО ексклюзивний ніж ручної роботи ПАВЛА ГОНЧАРЕНКА, замовити купити в Україні (Сталь - центр CPM® ДІ103МП™ в ламінаті з нержавіючого дамаску 64 HRC)
Номер моделі: 114
Країна народження: Україна
Ремісник: Майстер Павло Гончаренко, м. Іванків, Україна ("Ножі ручної роботи Павла Гончаренка")
Найкраще використання: Полювання, рибальство, туризм, домашнє господарство, поділ тушки, нарізка
Стан ножа: Новий
Ціна: Вказана разом з піхвами.
Заточений ніж – не є холодною зброєю.
Наші ножі дуже гострі, тому відкривайте та використовуйте дуже обережно. Ми не несемо відповідальності за травми, пов'язані з використанням наших ножів.
Наша продукція призначена для легального використання лише відповідальними покупцями. Ми не продаватимемо наші продукти особам молодше 18 років.
Наявність регулярно змінюється, при підтвердженні Вашого замовлення ми повідомимо про наявність або термін готовності товару. Виріб може трохи відрізнятися від представленого на фото.
Склад стали ДІ103-МП (Р12М3К5Ф2-МП), % | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
C | Cr | Mn | Mo | Ni | P | Si | S | V | інше |
1-1.15 | 3.8-4.3 | 0.5 | 2.5-3 | 0.4 | 0.03 | 0.6 | 0.03 | 1.8-2.3 | 12(W) 5.5(Co) |
ВЛАСТИВОСТІ ЕЛЕМЕНТІВ СТАЛИ:
Особливості сталі N690
Мартенситна легована сталь N690 виробляється корпорацією Воhlег-Uddeholm Gmbh & Со, що має свої підприємства в Австрії, Німеччині, Південній та Північній Америці. Друга назва сплаву це австрійська кобальтова нержавіюча сталь. Завдяки високій якості та експлуатаційним характеристикам та плюсам її успішно реалізують у багатьох країнах світу для виготовлення ножів та інших цілей.
Сталь виготовляється за технологією електрошлакової переплавки. Має рівномірно розподілену карбідну структуру кристалічної решітки за відсутності шкідливих домішок. В результаті термічної обробки та кування ударна в'язкість матеріалу збільшується без втрати твердості. Наявність легуючих добавок у хімічному складі сталі забезпечує стійкість до корозії.
Галузь застосування
Сталь визнана хорошим матеріалом для серійного виготовлення довгомірних та тактичних ножів, технічні характеристики яких допускають експлуатацію у важких та екстремальних умовах. Леза зі сталі N690 здатні витримувати не тільки поздовжні, а й сильні бічні навантаження при дії на злам і проворотах.
Завдяки стійкості до впливу корозії та агресивних середовищ сталь застосовується при виготовленні ножів для дайвінгу, гарпунів для підводного полювання та іншого спортивного обладнання.
Цю сталь застосовують при виготовленні ножів такі відомі європейські бренди, як Вокег, Spyderco, Вепсhmade та Ехtгеmа Ratio. Виготовлені леза мають прекрасні ріжучі властивості, міцні, довговічні, добре заточуються і тримають край. Наявність легуючих елементів у складі забезпечило високу корозійну стійкість за збереження пластичності. При необхідності існує можливість термічного загартування до 60 НКР.
Техніко-фізичні характеристики сплаву дозволяють використовувати його в машинобудуванні для виготовлення інструменту, фрез, свердел, деталей підшипників та відповідальних вузлів, що працюють при високих механічних навантаженнях. Сталь відрізняється підвищеною зносостійкістю та допускає можливість термічної обробки.
Стійкість до впливу вологи та хімічних речовин дозволяє застосовувати сталь у харчовій та фармацевтичній промисловості для виготовлення ріжучого інструменту та подрібнювачів. При цьому враховується екологічна чистота матеріалу та повна відсутність домішок.
АНАЛОГИ
За своїм складом steel N690 є близьким аналогом російської сталі 95X18, німецької Х102СгМо17, японських / (3-10 і А115-10, французької 2100СО17, американської 440 С. У Швеції виробляють аналог Sandvic 12С27).
СКЛАД
Сталь N690 містить:
■ 1,08% вуглецю (С), який надає твердості матеріалу та підвищує міцність;
■ 17,3% хрому (Сг) для отримання антикорозійних властивостей, підвищення зносостійкості та зміни умов загартовування;
■ 1,1% молібдену (Мо) для зниження крихкості, підвищення пластичності та стійкості до впливу високих температур;
■ 0,1% ванадію (V) для посилення пружності металу та інертності до дії агресивних середовищ;
■ 1,5% кобальту (Со) підвищення жароміцності і поліпшення механічних властивостей;
■ 0,4% марганцю (Мп) підвищення твердості;
■ 0,4% кремнію (5|) для покращення стабільності сплаву та посилення зносостійкості.
Наявність кобальту в хімічному складі металу робить кристалічну структуру N690 більш однорідною та стійкою до механічних навантажень.
ПЛЮСИ ТА МІНУСИ СТАЛІ N690 ДЛЯ НОЖІВ
Використання австрійської сталі N690 дозволяє виготовляти якісні нержавіючі ножі різного призначення. Завдяки своїм фізико-технічним властивостям матеріал добре обробляється, здатний до термічної обробки, не схильний до корозії і продається за доступною ціною.
5*ее1 N690 це один із кращих сплавів для виготовлення красивих зносостійких клинків. Просте заточування та тривале збереження гостроти кромки роблять користування простим та зручним. Ви ніколи не пошкодуєте про купівлю або виготовлення ножа із цієї сталі.
Види поставок
Висока якість сталі Вohler N690 забезпечена застосуванням унікальної технології прокатки, розробленої виробником. Металеві листи піддаються багаторазовій гарячій обробці з прокаткою в поздовжньому та поперечному напрямку. Після цього проводиться холодне нарізування матеріалу на смуги.
Спеціально для виготовлення ножів сталь марки N690 поставляється на ринок металопрокату у вигляді сталевих смуг товщиною 3-5 мм, шириною 20-50 мм та довжиною від 250 до 1000 мм. Поперечний переріз смуг прямокутний або з підготовленим поздовжнім скосом, який позбавити виконання ковальських робіт при виготовленні леза. Сталь може мати попередню термообробку або без неї.
Все це дуже зручно, оскільки не вимагає виконання операцій з різання великих листів, дозволяє точно визначати кількість необхідного матеріалу і знижує кількість відходів.
Смуги продаються поштучно. Вартість залежить від геометричних розмірів виробу, товщини та видів попередньої заводської обробки. Для продукції металообробної промисловості здійснюються постачання листа товщиною 2-8 мм заявленого у договорі розміру. За потреби можна замовити будь-який аналог сталей типу N690. Металевий лист продається на вагу.
МАТЕРІАЛ РУКІВ'Я - ЗУБ МАМОНТА
Зуб мамонта - це рідкісна сировина, що застосовується для виготовлення декоративних предметів, наприклад, рукоятей ножів, накладок на ручки пістолетів, ювелірних прикрас. Це унікальний природний елемент, добути який вдається нечасто, тому його вартість є досить високою.
Сьогодні зуб мамонта після певної обробки (стабілізації) широко застосовується майстрами кнайфмейкерами. Стабілізація – це процес полімеризації матеріалу під вакуумом з використанням жиророзчинних барвників або без них, при цьому матеріал просочується полімерними речовинами наскрізь.
МАТЕРІАЛ РУКОЯТИ ЗУБ МАМОНТУ
Зуб мамонта – виробний матеріал тваринного походження. Його винятковою особливістю є той факт, що його джерелом є вимерлі звірі – мамонти. Палеонтологами було встановлено, що вони жили на Землі близько 10 тисячоліть тому, і їхня кількість була дуже велика. Зуби у мамонтів були не постійними і змінювалися приблизно чотири рази протягом життя. Зуби, що випали, які сучасні вчені знаходять під час розкопок, і стають основою для декоративних елементів, серед яких є і рукояті ножів.
Через тривале перебування в грунті матеріал набув дуже нестабільної структури – емаль отримала кам'яну твердість, а дентин, навпаки, став пухким. Але сучасні технології стабілізації матеріалів допомогли перетворити зуби мамонта на чудову основу для створення розкішних рукояток ножів. Полімерний композит забезпечує виробам стійкість до корозії та вологи, а природна основа дає унікальну текстуру та вигадливий візерунок.
Особливості матеріалу
Для створення різноманітних виробів використовують корінні зуби мамонта. Зовні вони схожі на зуби слона, проте набагато більше мають інший відтінок. З урахуванням історичної цінності та рідкості бивень мамонта цінується особливо високо, оскільки ця тварина вимерла задовго до нашої ери. Бивні доісторичних гігантів можна зустріти не тільки в палеонтологічних музеях, а й на прилавках ювелірних магазинів, їх застосовують для прикраси інтер'єру, використовують для створення різноманітних декоративних елементів - зрозуміло, не в первозданному вигляді, а в обробленому.
Вік матеріалу, за даними вчених, становить 10-40 тисяч років. Як жили мамонти, сьогодні вивчено не до кінця. Проте знайдені вченими останки цих гігантів, їхні кістки, зуби, навіть цілі туші дозволили вченим серйозно просунутися у цій галузі досліджень. Наявні дані дозволили дізнатися, який був у ссавців зовнішній вигляд, чим вони харчувалися, в яких кліматичних умовах жили, які мали особливості поведінки (наприклад, вели вони стадне або одиночне існування).
Мамонт харчувався практично тим самим, чим і сучасний слон: його раціон складала рослинна їжа. У світі тварина могла б харчуватися хвойними рослинами. Вони воліли грубий корм, який легко пережовували своїми сильними щелепами і зубами, схожими на великі пластини. Цікавою особливістю організму мамонта було те, що в міру зношування старого зуба виростав новий, який зміщував колишній і займав його місце. Таким чином, тварина могла змінити зуби кілька разів за життя. Цілком усі зуби змінювалися приблизно в десятирічний проміжок, а середня тривалість життя мамонта була 40 років. Інакше кажучи, одна тварина могла пережити в середньому чотири повні зміни корінних зубів. Саме завдяки цій особливості люди часто знаходять окремі зношені мамонтові зуби, але не зустрічають інших його слідів.
Зовнішній вигляд
Стабілізація сировини
Щоб зуб та бивень у процесі використання та виготовлення з нього виробу не зруйнувався, застосовують технологію стабілізації. Це відповідальний етап обробки, у якому застосовуються такі технології:
Поліконденсація.
Вакуумна обробка.
Нанесення спеціальних барвників.
Всі порожнечі зуба наповнюються полімерною речовиною, за рахунок якої основа набуває надійного захисту від кліматичних впливів. Такий виріб не деформується, на ньому не з'являються тріщини, він стає здатним витримувати високу температуру. Зовнішній вигляд матеріалу також змінюється, стає більш привабливим та неповторним.
До появи цієї технології зуби і кістки мамонта для виготовлення сувенірів використовувалися рідко, тому що не мали достатньої міцності через велику кількість тріщин і розшарування всередині. Крім цього, високу твердість має зубна емаль, яка при обробці швидко призводить до непридатності пили. Стабілізований виріб набагато простіше піддавати подальшій обробці. Зуб мамонта став особливо популярним при виготовленні рукояток ножів. Він виглядає незвичайно, привабливо, а якщо додати барвник, можна створити унікальний візерунок, здатний надати навіть такій рідкісній речі особливої індивідуальності.
Сувель ясена. Стабілізація деревини
Сувель ясена. Стабілізація деревини - спосіб обробки, в результаті якого дереву надають більш високу міцність та покращують його декоративні якості, зберігши при цьому природний малюнок. Тобто. Стабілізована деревина поєднує в собі переваги синтетичних матеріалів з природною красою. В ході стабілізації дерев'яна заготівля просочується наскрізь, утворюючи полімерний моноліт, що надійно зв'язує деревні компоненти і мінімізуючи шкідливі фактори, що впливають на організм людини (з переліком шкідливих факторів, з якими доводиться стикатися при виготовленні та експлуатації виробів з деревини, можна ознайомитися. ТУТ). Стабілізована деревина має відмінні механічні властивості при обробці - не має перепадів у щільності по тілу заготовки (що дозволяє більш точно виробляти свердління та розпил), шліфується не забиваючи шкірку, полірується в дзеркало. При цьому зовнішній вигляд і тактильні відчуття залишаються притаманними звичайній деревині.
По повз вигадливого візерунка на поверхні виробу, стабілізована деревина дає низку незаперечних плюсів перед традиційними матеріалами:
• Високу щільність;
• Твердість;
• Стійкість до зміни температури та вологості навколишнього середовища;
• Несприйнятливість до ультрафіолетового випромінювання;
• Здатність витримувати короткочасне нагрівання відкритим полум'ям, не втрачаючи своїх якісних характеристик та не деформуючись;
• Непроникність для різних рідин, у тому числі й олій;
• Стійкість до розчинників органічного походження;
• Чудові декоративні властивості – стабілізована деревина добре піддається обробці ручним та механічним способом (не забиває наждачну стрічку).
Кап і сувель - це нарости на стовбурах дерев у вигляді характерних округлих напливів. Здобути таку заготівлю - мрія для кожного, хто працює з деревиною, і ось чому. Волокна в таких наростах мають особливу деформовану структуру: їх звивисте і безладне зростання створює неповторну текстуру, яку називають свиллю. Але це не та свиливість, властива, наприклад, клену. У нарости вона дуже плутана і має ряд особливостей, завдяки яким виходить ні з чим незрівнянна дерев'яна текстура. Своїм малюнком та характерним відливом вона нагадує мармур, перламутр чи муаровий візерунок. Такий матеріал – справжній скарб для всіх, хто працює з деревом.
Кап і сувель мають схожу природу, але це не те саме. Вони відрізняються структурою, фактурним візерунком, особливостями формування та рядом інших моментів, які ми зібрали у цій таблиці.
Тепер про все це — докладніше.
1
У народі кап називають «відьомий віник». У ньому дійсно є щось відразливе, але тільки якщо не знати, яке диво природа приховала під потужним шаром кори.
Як виглядає кап
Розташування дереві
На відміну від сувеля капи зустрічаються рідко. Зазвичай вони виникають на стовбурах дерев або у прикореневій частині. Набагато рідше формуються на гілках. Прикореневі нарости (капокорінь) мають сплощену форму, тоді як стовбурові або комлеві більше нагадують кулю, частіше асиметричного вигляду. Як правило, капи розташовуються з одного боку стовбура як характерного напливу; рідше зустрічаються нарости, що охоплюють дерево по всьому колу. Трапляються як поодинокі екземпляри, так і цілі капові колонії, що покривають стовбур дерева невеликими групами.
Формування та структура
Принципова відмінність капа від сувеля у структурі. Якщо подивитися на кап у розрізі, він буде наповнений невеликими дерев'яними вузликами - це звані нирки. Тоді як сувель — це просто деформовані та хаотично переплетені річні кільця. Таким чином каповий наріст представляє свого роду резервний пучок нирок, що не розкрилися, створений природою про запас. Навіщо? Щодо цього у дендрологів немає єдиної думки.
Під потужним шаром кори кап і сувель практично не відрізняються один від одного. Єдине, що може видати кап – невеликі зелені гілочки, що ростуть на його поверхні. Це частина тих самих сплячих нирок, які тільки з якоїсь причини активізувалися. Без кори різниця між капом та сувелем стає очевидною. Поверхня капа вкрита конусоподібними опуклостями, тоді як сувель абсолютно гладкий.
Розміри
капів сильно відрізняються: від наростів з волоських горіх до воістину гігантських утворень. Найбільший із задокументованих капів на території колишнього СРСР було виявлено на березі плосколистій, що виросла на Сахаліні. Його висота становила 1,4 м, а довжина кола 10,8 м. Розміри капів залежать від розташування на стовбурі та породи дерева. Найбільшими традиційно вважаються прикореневі капи, але їх видобуток перетворюється на непросте завдання і неможливий без спила дерева. Великі капи, вагою 300 кг і більше, частіше можна зустріти на волоському горіху, березі пухнастій, монгольському дубі. Зростають вони в 3-4 рази повільніше за сувель і трапляються дуже рідко.
Текстура
Капова деревина має характерну текстуру, завдяки якій її досить просто відрізнити від сувеля. На каповому зрізі сплячі бруньки ніби загорнуті в численні верстви деревних волокон. Такі вузлики чимось схожі на фактуру «пташиного ока», але в капі вони не розподілені настільки рівномірно. Тут все хаотично: нирки зливаються між собою, проникають одна в одну, на одних ділянках відсутні, а на інших накопичуються дуже щільно. Все це створює складні мереживні абстракції, що чимось нагадують візерунок малахіту.
Пташине око (свіль клена) та текстура капа
Чим більше сплячих бруньок, тим складніший і багатший малюнок деревини. У великих капах нирок менше, тому їхня текстура ближче до сувелів.
Біологічна роль капів
І капи, і сувель часто називають хворобою. Така позиція не зовсім наукова, але й однозначно помилковою її назвати не можна, як мінімум тому, що біологічна роль наростів досі не зрозуміла. Із цього приводу існують різні гіпотези. Наприклад, кап розглядають як резервний запас нирок, з якого може регенеруватися дерево, наприклад, у разі посухи або часткової втрати крони. Також є думка, що нарости підвищують механічну міцність стовбура, захищають його від пошкоджень або перешкоджають попаданню всередину хвороботворних агентів. Припущень багато, і всі вони різною мірою переконливі. Проте більшість дендрологів сходяться на тому, що здатність дерев до капоутворення немає чіткої функції — це свого роду побічний ефект еволюції, який колись мав важливіше, ніж зараз.
2
Сувель - це нарости без сплячих бруньок. Іноді такі освіти називають "сувельвал" або просто "свіль". На відміну від капа структура сувеля немає деревних вузликів, а всю красу фактури тут створюють хаотично переплетені судини. З таких деформованих волокон на стволі утворюється наплив у формі кулі або краплі. Росте він у три-чотири рази швидше за капа і зустрічається на деревах набагато частіше.
Як виглядає сувель
Відрізнити сувель від капа досить легко. З нього не пробиваються ні дрібні гілочки, ні нирки. Під потужним шаром кори поверхня абсолютно гладка без конічних опуклостей, як у капа. Усю красу текстури тут формує хаотична звільнення з переплетених волокон. Вона не просто йде легкими хвилями, як у деяких породах дерев, а збивається у щільні складки, пучки, джгути. Вся краса малюнка посилюється завдяки особливому відливу, що нагадує мармур, перламутр або муаровий візерунок. У капа таких виражених переливів немає.
Сувель сильніше змінює зовнішній вигляд після оздоблення. Наприклад, при глибокому просоченні безбарвними маслами і ретельному поліруванні деревина набуває особливої «кісткової» текстури. Через це сувель іноді навіть називають деревною кісткою. У деяких породах після обробки свілювати прожилки буквально наскрізь проглядаються через структуру матеріалу. Цей ефект дуже цінують ножові майстри: найчастіше вони роблять ручки для ножів із сувеля берези, волоського горіха, ясеня.
Щільність сувеля нижча, ніж у капа. У цьому вона значно перевищує твердість стовбурової деревини. Обробка сувеля берези та інших порід потребує певних навичок, оскільки, як і кап, це не найподатливіший матеріал. Але незважаючи на всі труднощі працювати з ним, ні з чим незрівнянне задоволення. Сувель завжди із загадкою: неможливо передбачити яку дивовижну красу малюнок оголитися після чергового проходу різця.
3
Капи і сувелі зустрічаються на всіх породах, але більшою мірою до їхнього утворення схильні листяні дерева. У наших широтах такі нарости найчастіше зустрічаються на березі, причому всіх її видах. Схильними до капоутворення також вважаються клен, горобина, волоський горіх, ясен, граб, дуб, в'яз. Але, повторимося, це не означає, що на інших листяних деревах їх не буває.
У хвойних порід здатність до утворення наростів значно нижча. З більшою ймовірністю їх можна зустріти на ялині європейської, сибірської модрини та деяких інших хвойних породах. Соснова сувель поступається за красою наростам листяних дерев, а ось мороки із заготівлею та обробкою тут набагато більше, через високий вміст смол та схильність до розтріскування.
Вирушати шукати капи краще з квітня до травня. По-перше, в цей час ліс ще не вкрився зеленню і добре проглядається на нарости. По-друге, саме в цей період у деревах починається активний рух соку, завдяки чому кора зі спиляного наросту знімається набагато легше. Це актуально в першу чергу для капів, які, як ми вже з'ясували, відрізняються конічними опуклостями, що ускладнюють знімання потужної кори.
Але заготівля капів навесні передбачає деякі складнощі. Насамперед у цей час деревина сильно насичена вологою і пиляти її важче. По-друге, кап або сувель з надмірною вологістю можуть піднести багато «сюрпризів» у процесі сушіння: від сильного заплеснення до складних наскрізних розтріскування, які безнадійно зіпсують цінний матеріал. З цієї причини багато майстрів вважають за краще вирушати на пошук капів у вересні-жовтні, коли інтенсивність руху соку в деревах знижується.
Капи і сувелі частіше зустрічаються у листяних лісах. Причому лісники відзначають деяку закономірність: більша можливість знайти деревні нарости в районах з рідкісним підліском, і особливо тих, які затоплюються ранньою весною.
Тим, хто налаштований серйозно, краще завести знайомство з лісниками та домовитись про постачання матеріалу. Тут слід розуміти наступне. За мірками промислової деревообробки капи та сувелі розцінюються як шлюб. З них не роблять погонаж, а лінія для виготовлення, наприклад того ж шпону, є далеко не на всіх підприємствах. Також капи не використовують як дрова — вони не податливі в обробці і більше тліють, ніж горять. Звичайно, швидше за все лісник розуміє, з чим він має справу. Але якщо людина сама не займається різьбленням або гострінням, вона навряд чи готуватиме і зберігатиме габаритні заготівлі. У результаті капам і сувелям в ході лісозаготівлі нерідко уготована доля звичайних відходів, тож домовитися про постачання на взаємовигідних умовах зазвичай нескладно.
Ще одна робоча схема – пошук наростів у відходах санітарних вирубок. Кронування дерев у дворах, скверах, уздовж доріг є систематичною процедурою більшості великих міст. Цим можна скористатися. Тим більше порозумітися з комунальниками часто куди простіше, ніж з тими ж лісниками. Оглянувши відхід і знайшовши цінний наріст, швидше за все ви без проблем домовитеся, щоб його відпилили прямо на місці.
4
З наростами на повалених деревах все відносно просто: їх спилюють разом із ділянкою стовбура, і вже будинки в спокійній обстановці вирішують, на що підуть заготовки і як раціональніше розкроїти масивну цурку. Але знайти повалене дерево з цінним наростом — це схоже на виграш у лотерею.
Куди частіше кап і сувель доводиться випилювати з дерева, що росте. Робити це бензопилою – дуже варварський метод. Та й прогулянки лісом з таким аксесуаром можуть викликати багато непорозуміння під час зустрічі з лісником.
Чим різати сувель та кап?
Найбільш делікатний і водночас ефективний метод - використання лучкової пилки. Окремо відзначимо важливість якісного полотна із правильним розлученням зубів. В іншому випадку пилка буде клинити і ув'язати в «капової деревині», що перетворить і без того непросте пиляння на вазі в даний випробування.
Другий інструмент, який не буде зайвим, — невелика сокирка: їм акуратно підрубують кору навколо наросту. На товстих стволах краще пиляти строго по дотичній. Це зменшує корисний розмір заготовки, але дозволяє уникнути безнадійного заклинювання полотна в процесі пиляння. На відносно тонких деревах лінію розпилу можна трохи поглибити у бік стовбура. Звичайно, закладати дугу краще в межах розумного, особливо, якщо ви все-таки взялися за бензопилу.
Сім потів зійшло, і бажаний кап нарешті спиляний. Тепер найважливіше! Потрібно закрити рану на дереві, щоб не дати йому загинути. Для замазування часто рекомендують використовувати садовий вар або звичайну глину. Це робочі методи, але недостатньо надійні (особливо глина). Краще замазувати місце спила олійною фарбою.
5
Хто працює з каповою деревиною, добре знають, що найскладніше при роботі з цим матеріалом — не знайти, і навіть не спиляти бажаний наріст, а правильно його висушити. Так щоб заготівля не виявилася безнадійно зіпсованою пліснявою, коробленням чи наскрізними тріщинами.
Про всяк випадок нагадаємо: з деревиною можна працювати тільки в сухому стані. Вологість заготівлі має сягати хоча б 15%, ще краще — 10-12%. Це важливо для будь-якого виду обробки: точення, різьблення, столярки. Сира деревина погано обробляється і майже гарантовано підносить «сюрпризи» у вигляді розтріскування, короблення і навіть запліснявання. Загалом дерево потрібно сушити, і кап чи сувель — не виняток.
Неважко здогадатися, що через аномальну структуру волокон сушіння деревних нарости істотно відрізняється від звичайних пиломатеріалів. Внутрішня напруга тут набагато сильніша, а характер їхнього прояву абсолютно непередбачуваний. Через це заготівлі часто йдуть глибокими тріщинами, а то й зовсім розколюються на частини.
Відразу скажемо, 100% працюючої схеми, яка допоможе уникнути прикрих наслідків сушіння, немає. Кожен кап чи сувель непередбачуваний. Плюс багато залежить від розмірів нарости, породи дерева, час спила. Тим не менш, ми зупинимося на двох найбільш ефективних способах, як висушити березовий та будь-який інший кап без тріщин.
Тут йдеться про стандартну атмосферну сушку, але зі своїми незначними особливостями. Загальний алгоритм дій приблизно такий.
Атмосферне сушіння - процес нешвидкий. І це його основний недолік. На висихання заготівлі середнього розміру до 15-17% йде приблизно рік. При цьому протягом усього періоду сушіння слід уважно стежити, щоб на деревині не з'являлося осередків біологічної активності. Запобігти цій проблемі допомагає своєчасне антисептування, про яке ми докладно розповідали в окремій статті. Але після такої обробки зі зрозумілих причин краще не використовувати капи для виготовлення ложок, страв, дощок та іншого посуду.
Тут ми підійшли до питання, навіщо варити сувель. Виварювання в сольовому розчині - один із способів, який допомагає швидко вивести вологу з дерев'яної заготовки, звівши до мінімуму ймовірність її розтріскування. Тобто це своєрідна технологія стабілізації. Тепер про те, як варити кап та сувель. Але почнемо трохи здалеку. Ще в 2005 році користувач одного зі збройових форумів під ніком Serjant поділився своїм способом прискореного сушіння сувеля. Сам метод виявився настільки вдалим, що досі в різних варіаціях його переказують по всьому інтернету, а старожили так і називають його «сушіння за методом Сержанта». Максимально коротко переказуємо його суть:
Не можна сказати, що цей спосіб такий уже швидкий. Та й клопоту він вимагає чимало. Але така стабілізація — не рік-півтора атмосферного сушіння. Також із варінням можна менше переживати з приводу тріщин. Сіль ефективно витісняє не тільки вільну, а й пов'язану вологу, яка знаходиться у клітинах дерева. Таким чином забезпечується глибока, швидка і головне рівномірне просушування заготовки. Дерево стабілізується з мінімальним дисбалансом внутрішньої напруги, завдяки чому ризик утворення тріщин відчутно нижче.
6
Різьблення по сувелю і капу сильно відрізняється від роботи зі звичайною деревиною. Тут потрібні особливі навички та розуміння цього нестандартного матеріалу. Звичний богородський ніж чи різчицький одвірок вже мало чим допоможуть. Висока щільність та хаотичне розташування волокон ускладнюють обробку ручним інструментом. Перед цим матеріалом пасують навіть гострі стамески. Тому обробку деревних нарости сьогодні частіше проводять з використанням електричного інструменту. Опрацювання дрібних деталей у виробах та інших декоративних виробах роблять дремелем, з різними коронками, невеликими дисками, борфрезами.
Що можна зробити з капа та сувелі
Деревні нарости широко застосовують у декоративному та прикладному мистецтві. Існує навіть окремий напрямок художнього промислу – коренепластика. З капа і сувеля роблять витончені скриньки, сигаретниці, біжутерію та багато іншого. Той же капокорінь зазвичай вважається найкращим матеріалом для виготовлення курильних трубок.
У промисловій деревообробці капи використовують головним чином виготовлення шпону. Також їм інкрустують меблі: узголів'я ліжок, столи, буфети та інші предмети. Особливо цінують цей матеріал зброярі: кап та сувель – найкращий матеріал для ножових накладок та рушничних лож.
Готельний напрямок капової обробки - створення посуду та токарних виробів. Точення особливим чином розкриває красу і так унікальної структури цього матеріалу.
Чаші, тарілки, страви та інші токарні вироби виглядають як повноправні витвори мистецтва, дизайнером яких виступила природа, а скульптором – людина.
З деревних наростей виготовляють і традиційний посуд. Наприклад, знаменита культя - фінська чаша, що супроводжує жителів півночі все життя і є своєрідним оберегом - вирізається з капа берези.
На окрему згадку заслуговують обробні дошки: вони настільки неповторні у своїй красі, що поки не використовуються як начиння, служать самодостатнім дизайнерським декором.
Джерело: https://woodschool.com.ua/kap-i-suvel.html
Швидкість доставки в будь-яке відділення Нової пошти в Україні фіксується оператором, але зазвичай не перевищує 1-3 календарних днів.
Оплата готівкою при отриманні товару.
Післяплатою на Новій Пошті (при собі необхідно мати паспорт або водійське посвідчення).
Оплата замовлення на карту Приват Банку.
Доставка товару можлива тільки після підтвердження платежу.